Imunitet

Imunitet je sposobnost organizma da se odbrani od različitih bolesti, virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, kao i svih štetnih, kako bioloških, tako i hemijskih materija. Adekvatno znanje o tome šta je imunitet i kako funkcioniše ujedno predstavlja i dobru zdravstvenu prevenciju, koja umnogome zavisi od nas samih. Zbog činjenice da i sami možemo uticati na imuni sistem (i pozitivno i negativno), važno je biti informisan o održanju njegove pravilne funkcije i jačanju odbrambenog sistema našeg organizma.

Najbolja strategija za održavanje i jačanje imuniteta je zdrav život. A ovde uključujemo i unos svih potrebnih preparata sa snažnim dejstvom na naš imuni sistem.

Kurkuma je sigurno jedna od najzdravijih namirnica koje možemo pronaći i jedan od najboljih prirodnih lekova. Kurkuma je najpoznatija po tome što jača čovekov odbrambeni mehanizam zbog svog antiupalnog dejstva, ali pored navedenog, ima i dodatnih benefita na opšte stanje organizma. Poseduje antibakterijska svojstva, a prema nekim istraživanjima može imati i imunomodulatornu, antivirusnu i antimikrobnu aktivnost. Nezaobilazan je sastojak preparata protiv gripa, prehlade i respiratornih infekcija. Prirodni je analgetik, borac protiv dijabetesa a dovodi se i u vezu sa preventivnim delovanjem na pojavu kancerogenih obolenja (raku dojke, prostate, debelog creva kože i pluća), te je stoga National Cancer Institute uključio kurkumu u klinička ispitivanja.

Kurkuma sadrži vitamin B6, kao i minerale poput kalijuma, mangana i gvožđa koji su važni za funkcionisanje različitih sistema u telu. Aktivni sastojak kurkume su kurkuminoidi, čiji antioksidativni učinak poboljšava funkcionisanje imunološkog sistema.

Kurkuma ima i pozitivna dejstva na kardiovaskularni sistem (usporava napredovanje ateroskleroze, prevenira infarkt i šlog) kao i na cerebrovaskularni sistem (usporava napredovanje Alchajmerove bolesti i demencije).

Evropska agencija za lekove (EMA) odobrila je primenu kurkume u cilju olakšanja digestivnih tegoba (ulcerozni kolitis, čir na želucu, pankreatitis). Kurkumin olakšava ravnotežu između flore debelog creva i imunološkog odgovora podstičući žlezde na površini da se regenerišu i zacele kada su prisutne patogene bakterije ali i virusi.

Kurkuma pokazuje brojna pozitivna dejstva, koja su klinički potvrđena, na zaustavljanje upalnih procesa zglobova (osteoartritis i reumatoidni artritis).

INFLAMAWELL

Inflamawell kapsule sadrže ekstrakt biljke Curcuma longa čiji je aktivni sastojak kurkumin.

Jedna kapsula Inflamawell-a sadrži povećanu koncentraciju kurkumina-720 mg od čega je 43,2mg kurkuminoida i dodatno 15 mg vitamina C.

Formula je obogaćena vitaminom C koji doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju. Posebno što možemo izdvojiti, kada je u pitanju preparat Inflamawell jeste upravo NovaSol Tehnologija (Solubilizacija-ključ tehnologije za aktivne sastojke) koja omogućava:

- bolju apsorpciju u crevima (stabilan je na niskim pH vrednostima želuca)

- 185 puta bolju bioiskoristivost u odnosnu na praškastu formu

- 453 puta brže dostizanje Cmax od nativnog kurkumina (24h ostaje u krvotoku)

Jedna kapsula dnevno INFLAMAWELL-a ima povoljan efekat na opšte stanje organizma i preporučuje se za:

Jačanje imuniteta Poboljšanje opšteg stanja organizma Regulisanje nivoa šećera , triglicerida i holesterola u krvi Usporavanje napredovanja ateroskleroze i prevencija infarkta miokarda i šloga Usporavanje napredovanja Alchajmerove bolesti i demencije Povoljne efekte i ublažavanje simptoma artritisa, ulceroznog kolitisa i čira na želucu

Meni

Imunitet
Swiss Nature - Obavestenje

Obaveštenje

Usled vanrednog stanja, ukoliko imate bilo kakva pitanja i sugestije vezano za Swiss Nature proizvode, možete nam se obratiti na telefon
062/326-024

Swiss Nature - Diabetes Diabetes

Dijabetes je bolest modernog doba koja za sobom povlači mnogobrojne komplikacije. Suplementacijom se na prirodan način održava normalan nivo šećera u krvi i sprečava nastanak komplikacija. Najčešće komplikacije su kardiovaskularne bolesti, nefropatije, retinopatije i djabetesno stopalo.

detaljnije
Swiss Nature - Zdravlje kostiju i zglobova Zdravlje kostiju i zglobova

Smanjen nivo estrogena tokom i posle menopauze doprinosi gubitku koštane mase, i povećanju rizika od nastanka osteoporoze kod žena. Zbog toga se u ovom periodu savetuje upotreba suplementacije, kao i pravilna ishrana, redovno vežbanje, redukcija telesne težine i promene dnevne rutine.

detaljnije
Swiss Nature - Mentalno zdravlje Mentalno zdravlje

Suplementi za poboljšanje kognitivnih sposobnosti, memoriju i smanjenje nivo stresa. Preporučuje se svakodnevna preventivna upotreba kod stresnih poslova, kod studenata pred spremanje ispita, kao i u starijoj populaciji radi poboljšanja mentalnih sposobnosti i održavanja britkog uma.

detaljnije
Swiss Nature - Detoksikacija i antioksidanti Detoksikacija i antioksidanti

Antioksidansi sprečavaju oštećenja ćelija pod dejstvom slobodnih radikala i tako onemogućavaju nastanak i razvoj bolesti i starenje ćelija. Redovnom detoksikacijom i svakodnevnim unosom antioksidanata iz prirodnih materija održava se celokupno zdravlje organizma.

detaljnije
Swiss Nature - Nega kože Nega kože

Koža je najveći ljudski organ koji zahteva posebnu negu. Zbog toga posebnu pažnju zaokupiraju nepravilnosti kože, oštećenja i ožiljci. Preparati sa biljnim ekstraktima za negu kože ubrzavaju proces zarastanja rana različitog porekla, smanjujući nepravilnosti, čineći kožu mekom i glatkom.

detaljnije
Swiss Nature - Saveti lekara Imunitet

Imunitet je sposobnost organizma da se odbrani od različitih bolesti, virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, kao i svih štetnih, kako bioloških, tako i hemijskih materija.

detaljnije