Zdravlje zglobova

Bol, ograničena pokretljivosti, otežano kretanje i nelagodnost u zglobovima tokom vežbanja i bavljenja sportom bitno utiču na kvalitet života i svakodnevne aktivnosti.
Degenerativna (osteoartritis) i reumatoidna oboljenja (reumatoidni artritis) zglobova iz godine u godinu su sve učestalija i potrebno je prevenirati ih, usporiti napredovanje i ublažiti simptome.
Hrskavica je tkivo koje prekriva kost u zglobu i ima funkciju da umanjuje trenje između kostiju. Kako je hrskavica zgloba veoma tanka i delikatna a posebno trpi velika opterećenja u zglobovima nogu, vremenom dolazi do kidanja njenih vlakana i do njenog oštećenja. Kako hrskavica nema krvnih sudova, vreme obnavljanja je duže u odnosu na druga tkiva. Iako se hrskavica tokom života obnavlja, potrebno je obezbediti adekvatnu nadoknadu vlakana (u prvoj liniji kolagen tipa II) kako bi proces regeneracije bio potpun.

ARTHRICOWELL je inovativni proizvod na bazi nedenaturisanog kolagena tipa II (UCII) i vitamina C za zdravije zglobove:

ARTHRICOWELL

ARTHRICOWELL kapsule imaju jedinstveni mehanizam delovanja. Osnovna uloga UC-II denaturisanog kolagena tipa II je pokretanje antiinflamatorne kaskade u koju su ukljuceni citokini (TGF-B and IL-10), pri cemu dolazi do stimulacije produkcije endogenog kolagena tipa II, odnosno ostalih proteina ekstracelularnog matriksa kolena od strane hondrocita.
Uloga Vitamina C je poveĆanje bioiskoristljivosti UC-II® povezane sa uticajem na normalnu funkciju hrskavice i normalnu funkciju kostiju u oboljenjima kakva su degenerativne reumatske bolesti (osteoartroza), odnosno zapaljenske reumatske bolesti (reumatoidni artritis).

Mala količina (40mg dnevno u jednoj kapsuli) pokreće proces oralne tolerancije – stimulisanje imunog sistema da sam popravi oštećenja hrskavice putem T reg ćelija i lučenja antiinflamatornih citokina (IL-10 koji ima glavnu ulogu protiv TNF-alfa-inflamatornog citokina prisutnog u osteoartritisu, IL-4 i TGF-beta) Poboljšava pokretljivost i fleksibilnost zglobova Smanjuje nelagodnost i bol u zglobovima i otklanja njihove uzroke Doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju Usporava napredovanje artritisa i upalnih procesa zglobova Efikasniji u poređenju sa kombinacijom glukozamina i hondroitina i sa samo jednom kapsulom dnevno,ublažava simptome artritisa i povećava pokretljivost Produžava vreme vežbanja bez nelagodnosti u zglobovima RPospešuje oporavak nakon sportskih povreda i operacija zglobova

Zdravlje kostiju

Gustina kostiju određuje njenu čvrstinu. Tokom osteoporoze dolazi do smanjenja koštane gustine, kosti postaju meke i može doći do preloma i pod uticajem sile koja ranije ne bi mogla da ih izazove.
Smanjenje koštane gustine nastaje usled nedovoljnog kretanja, loših navika u ishrani i hormonskog disbalansa, poput menopauze.

OSTEOWELL je potpuno prirodni preparat za očuvanje zdravlja kostiju i otklanjanje tegoba koje nastaju u menopauzi. Sadrži lignane iz semena lana koji dovode polne hormone u ravnotežu.

OSTEOWELL

Prirodni preparat na bazi suvog ektrakta zelenog ovasa u obliku Linumlife EXTRA standardizovanog na 20% lignana, što je 5 puta više od sadržaja lignana u izvornom obliku lanenog semena.
Glavni biljni lignan je sekoizolaricirezinol diglukozid (20% SDG), koji se uz pomoć crevne flore razlaže na aktivni enterodiol (END) i enterolakton (ENL).
END i ENL utiču na efekat kretanja polnih hormona, što se manifestuje smanjenjem teškoća u menopauzi, očuvanjem zdravlja kostiju i smanjenjem gubitka kose.

Stimuliše rast kostiju i sprečava gubitak koštane mase Smanjuje gubitak kose Usporava proces starenja Reguliše balans hormona kod žena u menopauzi

Nutritivne vrednosti Savet lekara
X

DietFit ovsena kaša sa malinom i ukusom vanile - nutritivne vrednosti

Prosečna nutritivna vrednost100g suvog proizvoda50g proizvoda% RU*
Energetska vrednost kJ (kcal)1746 (415)873 (208)10,4%
Masti, g
- od toga: zas. masnih kiselina, g
12,2
3,4
6,1
1,7
8,7%
8,4%
Ugljeni hidrati , g
- od toga: šećeri, g
64,7
19,1
32,4
9,6
12,4%
10,6%
Vlakna , g6,53,313,1%
Proteini, g8,34,28,3%
So, g0,20,11,9%
Sadržaj vitamina i mineralau 100 g%NRV**u 50 g%NRV**
Vitamin A, µg388,648,6 %194,324,3 %
Vitamin D, µg2,448,6 %1,224,3 %
Vitamin E , mg5,848,6 %2,924,3 %
Vitamin C, mg38,948,6 %19,424,3 %
Vitamin B2, mg0,748,6 %0,324,3 %
Niacin, mg7,848,6 %3,924,3 %
Vitamin B6, mg0,748,6 %0,324,3 %
Vitamin B9, µg97,148,6 %48,624,3 %
Vitamin B12, µg1,248,6 %0,624,3 %
Biotin, µg24,348,6 %12,124,3 %
Vitamin B5, mg2,948,6 %1,524,3 %
Cink, mg3,030,4 %1,515,2 %
Selen, µg16,730,4 %8,315,2 %
*RU - Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400 kJ / 2000 kcal / dan) ** NRV - Nutritivna referentna vrednost

Meni

Zdravlje zglobova

Kliničke studije

Klinička studija 1
Dvostruko slepa klinička studija u trajanju od 180 dana sa 234 ucesnika sa osteoartritisom kolena (3 grupe ispitanika: UCII-40mg, Glucosamine 1500mg + hondoritin 1200mg i placebo) pokazala je veću efikasnost UC-II od kombinacije GC u WOMAC indexu - bol, ukočenost i funkcija.

Rezultat: UCII je statisticki znacajno efikasniji od kombinacije glukozamina i hondroitina, što pokazuju merenja WOMAC-a (Western Ontario McMaster Universities Osteoarthritis Index).

Klinička studija 2
U studiji je ucestvovalo 55 odraslih zdravih osoba podeljenih u dve grupe (placebo i UCII-40mg) tokom 120 dana.

Rezultat: Studija je potvrdila značajno poboljšanje u fleksiji i ekstenziji kolena nakon vežbanja kao i dupliranje prosečnog vremena vežbanja pre pojave nelagodnosti u zglobu.

Zdravlje kostiju

Kliničke studije

Delovanje lanenih fitoestrogena na osteoporozu
Smanjen nivo estrogena tokom i posle menopauze doprinosi gubitku koštane mase, i povećanju rizika od nastanka osteoporoze kod žena. Zbog potencijalnih nuspojava usled upotrebe hormonske supstitucione terapije, pokrenuto je istraživanje sa lignanima iz lanana. Lignani iz lana pozitivno utiču na zdravlje kroz svoje estrogeno i anti-estrogeno delovanje. Glavni lignan u lanenonom semenu je sekoizolaricirezinol diglukozid (SDG), koji se uz pomoć crevne flore razlaže na aktivni enterodiol (END) i enterolakton (ENL).

U unakrsnom istraživanju u trajanju od 6 nedelja, 38 žena u postmenopauzi su uzimale ili 38 gr lanenog semena ili su bile deo kontrolne grupe. Otkriveno je da dijeta sa lanenim semenom dovodi do smanjenja biomarkera za resorpciju kostiju, što upućuje na pozitivno dejstvo na metabolizam kostiju.

Swiss Nature - Obavestenje

Obaveštenje

Usled vanrednog stanja, ukoliko imate bilo kakva pitanja i sugestije vezano za Swiss Nature proizvode, možete nam se obratiti na telefon
062/326-024

Swiss Nature - Diabetes Diabetes

Dijabetes je bolest modernog doba koja za sobom povlači mnogobrojne komplikacije. Suplementacijom se na prirodan način održava normalan nivo šećera u krvi i sprečava nastanak komplikacija. Najčešće komplikacije su kardiovaskularne bolesti, nefropatije, retinopatije i djabetesno stopalo.

detaljnije
Swiss Nature - Zdravlje kostiju i zglobova Zdravlje kostiju i zglobova

Smanjen nivo estrogena tokom i posle menopauze doprinosi gubitku koštane mase, i povećanju rizika od nastanka osteoporoze kod žena. Zbog toga se u ovom periodu savetuje upotreba suplementacije, kao i pravilna ishrana, redovno vežbanje, redukcija telesne težine i promene dnevne rutine.

detaljnije
Swiss Nature - Mentalno zdravlje Mentalno zdravlje

Suplementi za poboljšanje kognitivnih sposobnosti, memoriju i smanjenje nivo stresa. Preporučuje se svakodnevna preventivna upotreba kod stresnih poslova, kod studenata pred spremanje ispita, kao i u starijoj populaciji radi poboljšanja mentalnih sposobnosti i održavanja britkog uma.

detaljnije
Swiss Nature - Detoksikacija i antioksidanti Detoksikacija i antioksidanti

Antioksidansi sprečavaju oštećenja ćelija pod dejstvom slobodnih radikala i tako onemogućavaju nastanak i razvoj bolesti i starenje ćelija. Redovnom detoksikacijom i svakodnevnim unosom antioksidanata iz prirodnih materija održava se celokupno zdravlje organizma.

detaljnije
Swiss Nature - Nega kože Nega kože

Koža je najveći ljudski organ koji zahteva posebnu negu. Zbog toga posebnu pažnju zaokupiraju nepravilnosti kože, oštećenja i ožiljci. Preparati sa biljnim ekstraktima za negu kože ubrzavaju proces zarastanja rana različitog porekla, smanjujući nepravilnosti, čineći kožu mekom i glatkom.

detaljnije
Swiss Nature - Saveti lekara Imunitet

Imunitet je sposobnost organizma da se odbrani od različitih bolesti, virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, kao i svih štetnih, kako bioloških, tako i hemijskih materija.

detaljnije