Zdravlje kostiju

Gustina kostiju određuje njenu čvrstinu. Tokom osteoporoze dolazi do smanjenja koštane gustine, kosti postaju meke i može doći do preloma i pod uticajem sile koja ranije ne bi mogla da ih izazove.
Smanjenje koštane gustine nastaje usled nedovoljnog kretanja, loših navika u ishrani i hormonskog disbalansa, poput menopauze.

OSTEOWELL je potpuno prirodni preparat za očuvanje zdravlja kostiju i otklanjanje tegoba koje nastaju u menopauzi. Sadrži lignane iz semena lana koji dovode polne hormone u ravnotežu.

OSTEOWELL

Prirodni preparat na bazi suvog ektrakta zelenog ovasa u obliku Linumlife EXTRA standardizovanog na 20% lignana, što je 5 puta više od sadržaja lignana u izvornom obliku lanenog semena.
Glavni biljni lignan je sekoizolaricirezinol diglukozid (20% SDG), koji se uz pomoć crevne flore razlaže na aktivni enterodiol (END) i enterolakton (ENL).
END i ENL utiču na efekat kretanja polnih hormona, što se manifestuje smanjenjem teškoća u menopauzi, očuvanjem zdravlja kostiju i smanjenjem gubitka kose.

Stimuliše rast kostiju i sprečava gubitak koštane mase Smanjuje gubitak kose Usporava proces starenja Reguliše balans hormona kod žena u menopauzi

Meni

Zdravlje kostiju

Kliničke studije

Delovanje lanenih fitoestrogena na osteoporozu
Smanjen nivo estrogena tokom i posle menopauze doprinosi gubitku koštane mase, i povećanju rizika od nastanka osteoporoze kod žena. Zbog potencijalnih nuspojava usled upotrebe hormonske supstitucione terapije, pokrenuto je istraživanje sa lignanima iz lanana. Lignani iz lana pozitivno utiču na zdravlje kroz svoje estrogeno i anti-estrogeno delovanje. Glavni lignan u lanenonom semenu je sekoizolaricirezinol diglukozid (SDG), koji se uz pomoć crevne flore razlaže na aktivni enterodiol (END) i enterolakton (ENL).

U unakrsnom istraživanju u trajanju od 6 nedelja, 38 žena u postmenopauzi su uzimale ili 38 gr lanenog semena ili su bile deo kontrolne grupe. Otkriveno je da dijeta sa lanenim semenom dovodi do smanjenja biomarkera za resorpciju kostiju, što upućuje na pozitivno dejstvo na metabolizam kostiju.

Swiss Nature - Diabetes Diabetes

Dijabetes je bolest modernog doba koja za sobom povlači mnogobrojne komplikacije. Suplementacijom se na prirodan način održava normalan nivo šećera u krvi i sprečava nastanak komplikacija. Najčešće komplikacije su kardiovaskularne bolesti, nefropatije, retinopatije i djabetesno stopalo.

detaljnije
Swiss Nature - Zdravlje kostiju Zdravlje kostiju

Smanjen nivo estrogena tokom i posle menopauze doprinosi gubitku koštane mase, i povećanju rizika od nastanka osteoporoze kod žena. Zbog toga se u ovom periodu savetuje upotreba suplementacije, kao i pravilna ishrana, redovno vežbanje, redukcija telesne težine i promene dnevne rutine.

detaljnije
Swiss Nature - Mentalno zdravlje Mentalno zdravlje

Suplementi za poboljšanje kognitivnih sposobnosti, memoriju i smanjenje nivo stresa. Preporučuje se svakodnevna preventivna upotreba kod stresnih poslova, kod studenata pred spremanje ispita, kao i u starijoj populaciji radi poboljšanja mentalnih sposobnosti i održavanja britkog uma.

detaljnije
Swiss Nature - Detoksikacija i antioksidanti Detoksikacija i antioksidanti

Antioksidansi sprečavaju oštećenja ćelija pod dejstvom slobodnih radikala i tako onemogućavaju nastanak i razvoj bolesti i starenje ćelija. Redovnom detoksikacijom i svakodnevnim unosom antioksidanata iz prirodnih materija održava se celokupno zdravlje organizma.

detaljnije
Swiss Nature - Nega kože Nega kože

Koža je najveći ljudski organ koji zahteva posebnu negu. Zbog toga posebnu pažnju zaokupiraju nepravilnosti kože, oštećenja i ožiljci. Preparati sa biljnim ekstraktima za negu kože ubrzavaju proces zarastanja rana različitog porekla, smanjujući nepravilnosti, čineći kožu mekom i glatkom.

detaljnije
Swiss Nature - Saveti lekara Saveti lekara

Kao odgovorna kompanija koja je posvećena vašem dobrom zdravlju, vodimo računa da u svakom momentu imate prave informacije. Dobrodošli ste da pitate sve što vas interesuje oko Swiss Nature suplemenata. Lekari koji sarađuju sa nama vam stoje na raspolaganju.

detaljnije